Photo Credit: Sasha Tanislav (clasa a VI-a B)
Jurnal de Pandemie

Ce se întâmplă după pandemie?

Străzi aglomerate, restaurante pline, sute de bilete vândute pentru concerte și teatre, săli de clase cu toate băncile ocupate, ieșiri cu prietenii în fiecare weekend. Toate acestea făceau parte din ce însemna percepția noastră asupra normalului de dinainte de pandemie.

Cuvântul ,,normal”. Definiția din DEX a acestui cuvânt este: ,,care este așa cum trebuie să fie; potrivit; natural”.  Cu trecerea timpului, am realizat că normalul pe care îl vom regăsi după pandemie va fi atât de diferit față de ce am lăsat în urmă. Nu putem să nu ne punem întrebarea „Ce se întâmplă după pandemie?”. Și nu cred că poate prezice cineva ce se va întâmpla, pentru că este un necunoscut, dar ce știm concret este că vom intra în acest necunoscut, cu percepții diferite ale vieții. În mod cert, modul de viață creat în pandemie și confortul online-ului vor continua să existe și după ce situația virusului se va îmbunătăți, acestea devenind pentru anumiți oameni variante mai bune decât activitățile de dinainte de virus. Probabil că noul normal va însemna străzi mai puțin aglomerate, oameni care vor prefera să lucreze de acasă, concerte și teatre prezentate și în online pentru ca oamenii să se poată bucura de acestea și acasă; la școală, cu siguranță va fi cel puțin un copil care va prefera să rămână în online, poate încercând să se păzească de imprevizibil, poate învățând mai bine de acasă, iar discuțiile cu prietenii vor fi mai mult la telefon.

Pe de altă parte, există și vor exista oameni care prețuiesc comunicarea directă și socializarea, fiind nerăbdători să se întoarcă la viața fără restricții.

Perioada aceasta, în care virusul persistă în țara noastră, a venit și cu lecții negative, dar și pozitive. Poate că pentru unii, pandemia înseamnă o nouă ușă către multe posibilități benefice, pentru alții poate că înseamnă un maraton continuu căruia nu i se vede sfârșitul, oboseala acaparând mintea și corpul nostru. Deși lecțiile date de perioada aceasta sunt atât de diferite, deși noi oamenii avem personalități și gândiri atât de diverse, viitorul ,,normal” va cere cu siguranță multă adaptabilitate din partea fiecăruia.

De aceea, deși vom merge în necunoscut, haideți să învățăm din ziua de ieri, să trăim din plin ziua de azi și să sperăm la un ,,normal” mai bun pentru ziua de mâine.

Alissa Filote & Maria Vizitiu, clasa a 7-a B

Comments Off on Ce se întâmplă după pandemie?